Frytki z marchewki i czosnkowo-ziołowy dip
06 kwietnia 2018
                    Idealne na sobotnią kolację -  frytki z marchewki i czosnkowo-ziołowy dip![]()
Przepis na 1 porcję - 250 kcal
- Marchew - 250 g
 - Olej rzepakowy - 10 g
 - Serek naturalny do smarowania (lekki) - 40 g
 - Jogurt naturalny - 40 g
 - Zioła prowansalskie
 - Pieprz czarny mielony
 - Mielona słodka papryka
 - Czosnek
 
1. Marchewki pokroić w słupki wielkości frytek, wymieszać w misce z olejem, papryką, solą i pieprzem, wymieszać.
2. Na blaszce wyłożonej pergaminem ułożyć marchewki. Piec w rozgrzanym piekarniku do 220 stopni C przez około 30-40 minut.
3. Z jogurtu, serka, czosnku i ziół przygotować sos.
